Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: http://www.mayil.org/eNieuws/2016/april.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

April 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezer(es),

Als inspiratiebron voor deze maand kozen we een tekst over ‘het juiste perspectief in het leven’ - tussen het laagste en het hoogste in de mens, tussen wat het leven niet moet zijn en wat het leven zou kunnen zijn, of de wijsheid die je kan proeven nadat je tot jezelf gekomen bent in een meditatiemoment….

Het is een telepatisch ontvangen tekst uit de Morya cursus nr 42, de laatste  cursus in de rij, van december 2011 - januari 2012.

De uitgetypte tekst hieronder is slechts een deel; het iets langere fragment van negen minuten opname, met de mooie stem van Geert, kan je beluisteren op YouTube als video met inspirerende foto's.Video

Lente e-groetjes van Lydia en Marie

Verder in deze nieuwsbrief:

* Mis ze niet! Spirituele familieopstellingen op 1 mei

* DIT WEEKEND:
start van de Cursus Telepathie & Intuïtieve Ontwikkeling in Drenthe NL

* Nu zaterdag: GRATIS INTRO in Maldegem

* Verslagje cursus in Parijs

* Bijzondere volle maan meditaties

* Eind juni naar Polen

* Vergeet-me-nietjes

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 22 april 2016

Te beluisteren via youtube

Meester Morya,

Wees niet bang van de grootsheid van de schepping, maar plaats alles in jezelf, alsof het een klein iets is, alsof je weet: ‘het is één stapje, het is één moment in de eeuwigheid, maar ik ben er helemaal in aanwezig. Hier ben ik mezelf en ik laat de dingen toe die God belangrijk vindt voor mij op dit moment.’ Dit is een juist perspectief in het leven.

Maar je moet het je jezelf leren herinneren. Als je er een keer in bent na een meditatie, nadat je dingen hebt uitgedokterd en hebt bekeken, nadat je zo verstandig geweest bent om niet mee te gaan in alle gevoelens en gedachten van anderen, maar ze hebt bekeken en ze tot rust hebt gebracht in jezelf, nadat je dus je huiswerk hebt gedaan, kan je tot jezelf komen in alle vrede, in alle stilte en word je herboren, krijg je de juiste woorden, het juiste perspectief in jouw leven, en weet je: ‘de schepping is niet af, mijn leven is niet af, maar in wezen is alles aanwezig wat ik nodig heb.’ En je kan zo dankbaar zijn om God, om de ander in wie God aanwezig is, om het feit dat je die vader en die moeder hebt gehad en dat ze een zegen zijn in jouw leven, ook al was het immens moeilijk, maar je had het nodig om meer jezelf te kunnen zijn.

Alles is goed en dat moet je leren weten, leren zien. En vanuit ditgene wat goed is in jouw leven kan je goed zijn voor de anderen die jou door God gegeven zijn. En ook daar kan je naar vragen: ‘geef mij de juiste mensen op mijn pad, geef mij de juiste kinderen in mijn leven, geef mij de juiste contacten in mijn bestaan’, en dat kan ook op zich een heel grote genade zijn, een heel mooi doel op zich. Weet dat elk van jullie gelukkige mensen mogen zijn. Zoek het niet te ver, het ligt in jou. En ook Mijn genade zal er zijn voor jou, voor elk van jullie. Maak je geen zorgen. Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Cursus 42 in Poperinge (2011-2012)

--
Mayil eNieuws

Spirituele familieopstellingen - eenmalige dag!
door Lydia Crevits

Quan YinDeelnemen aan een familieopstelling is steeds intens verrijkend op het vlak van levenswijsheid.

'Representant' zijn is verbazend eenvoudig: je wordt gekozen om een bepaald iemand te vertegenwoordigen, je staat enkele seconden rustig stil en al gauw voel je, als bij wonder, hoe het is om die persoon te zijn. Je volgt van nature de subtiele innerlijke impulsen die je ondergaat en in een half uur tijd is het alsof je een heel leven leeft!

De 'rollen' waarvoor je gekozen wordt zijn nooit toevallig en hierdoor kom je op een serene manier ook met de gevoelige punten van je eigen leven/systeem in aanraking op een verlossende en opbouwende manier.

Wat stilstond, gaat weer stromen.
Wie gemeden of vergeten werd, krijgt opnieuw zijn rechtmatige plaats.
Wat krachteloos was, wordt weer sterk.
Wat krom was, wordt weer recht.

Mis deze eenmalige opstellingsdag niet! Er zijn nog enkele plekken vrij.

Op zondag 1 mei 2016. 10-17 uur.
In Hertsberge (bij Brugge)

Alle info via www.hetleven.be > Spirituele familieopstellingen

Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
door Marie en Coby

De deelnemers van de allereerste cursus in het Frans (in Parijs) waren ongelooflijk enthousiast over de inhoudelijke rijkdom, over de haalbaarheid van de techniek, over de waaier aan telepathische mogelijkheden en over de grote waarde van alle gegeven meditatie-oefeningen en tips voor intuïtieve ontwikkeling. Ook voor Marie was het een prachtige ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is!

>Parijs<

In deze cursus leer je een techniek om telepathisch te communiceren met dieren en met de ziel van mensen, bomen, natuurwezens,… Het lichaam toont via subtiele spierbewegingen (vergelijkbaar met kinesiologie) de weg naar innerlijk contact. Het enige wat je nodig hebt om het te kunnen leren is eerlijkheid, openheid en concentratie.

Door middel van eenvoudige oefeningen bouwen we stap voor stap de techniek uit, zodat je op het einde van de cursus echt ziele-contact kan maken met medecursisten, vrienden, kennissen en bijvoorbeeld huisdieren. Eenmaal je de techniek onder de knie hebt, kan je deze ook gebruiken om contact te maken met je eigen ziel.

In het onderdeel ‘Intuïtieve Ontwikkeling’ bespreken we hoe we elke dag vanuit ons hart kunnen leven. Je krijgt tips en praktische oefeningen aangereikt om beter om te gaan met je emoties, je gedachten, de mensen in je omgeving. We bespreken ook hoe en waarom telepathie werkt, de juiste houding en ethiek.

Lees interessante telepathische gesprekken in onze blog!

* LAST-MINUTE: GRATIS introductie
in MALDEGEM op zaterdagnamiddag 23 april. Volledig vrijblijvend!

* LAST-MINUTE: Cursus in DRENTHE, Nederland
door Coby Bouthoorn
in vier lesdagen: op 23-24 april en 21-22 mei 2016

* NIEUW!! Cursus in MALDEGEM
op drie zaterdagen: 28 mei, 4 en 11 juni 2016
met gratis introductie op 23 april

* Nederlandstalige cursus in de Franse VOGEZEN (Ecolonie)
van 8 tot 12 augustus 2016 door Marie
(zes dagdelen: vijf voormiddagen + woensdagnamiddag)
met gratis introductie (open voor iedereen) op zondagavond

* Cursus in GENT (Sint-Denijs-Westrem) in vier lesdagen door Marie
op zaterdagen 10 en 17 september (10u30-17u30)
en zaterdagnamiddagen 1 en 22 oktober (13u30-17u30)
met GRATIS introductie op vrijdagavond 2 september.

Meer info op www.hetleven.be

Mayil eNieuws

Bijzondere volle maan meditaties

volle maanDe volle manen van april (de Mensheid), mei (de Boeddha) en juni (de Christus) zijn speciaal invloedrijk voor de wereld. Door je hierop af te stemmen in groep maak je meer dingen mogelijk, zowel in je eigen leven als in het leven van anderen.

De meditatie-avonden worden telkens georganiseerd in Hertsberge (bij Brugge) op de vrijdag die het dichtst bij het tijdstip van volle maan valt. Deelname 15 euro (t.v.v. Mayil vzw). Begeleiding door Marie.

vr. 22 april 2016: Volle maan van 'de Mensheid'
Thema "Over de mensheid en de veranderingen op aarde als aandachtspunt voor je eigen ontwikkeling"

vr. 20 mei 2016: Volle maan van 'de Boeddha' (Wesak)
Thema "de Buddha en het pad van licht dat elk van ons kan gaan"

vr. 17 juni 2016: Volle maan van 'de Christus'
Thema "De Christus, het licht van de Goddelijke Vader en de Goddelijke Moeder; over soorten licht en wat je ermee kan doen, hoe ga je om met licht, hoe vraag je erom, hoe kan je er op een juiste manier mee werken?"

Info en inschrijven via
www.morya.org > Meditatie-avonden

Voel je vrij om ook zelf met enkele mensen in jouw buurt samen te komen om te mediteren op de momenten van volle maan!

Mayil eNieuws

Opnieuw naar Polen

Eind juni reist Marie opnieuw naar Warschau in Polen. Dit wordt haar vierde bezoek (de eerste twee waren samen met Geert enkele jaren geleden).

Er komt een samenkomst met de drie Morya groepjes die daar al enkele jaren heel regelmatig bijeenkomen. Marie zal ook een voordracht geven in een spirituele boekwinkel, en er komt een Morya Verdiepingsnamiddag.

Mayil eNieuws

Vergeet-me-nietjes

Video op YouTube* Sinds vorige maand staat er een leuke lezing van Marie online. Je vindt de video op youtube, op facebook of op www.morya.org

De bijhorende brochure "Kennismaking met de wijsheid van Meester Morya" kan je online lezen of per post bestellen voor 1 euro.

mayil

* Eind maart kwamen er twee nieuwe Morya Kracht boeken uit, ze zijn prachtig en werden met vurig enthousiasme onthaald door de mensen die hun exemplaar al in de bus kregen en direct zijn beginnen te lezen!

Kracht 4Kracht 5Morya Kracht 4:
De stap naar oneindigheid

Morya Kracht 5:
Trouw aan jezelf

22 euro, gratis verzending.

De andere Morya boeken
blijven natuurlijk ook aanraders!
Bekijk het overzicht

 

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.