Mayil eNieuws www.mayil.org

Oktober 2015

Afdrukken? Klik hier (pdf, 2 blz.)

--

Liefste eNieuwslezer(es),

Je mag al geen oorlog gekend hebben misschien, je ouders of grootouders wel en zonder die oorlogen waren we er misschien niet geweest. Ik alvast niet met de ouders die ik gekregen heb.

We zoeken allemaal een beter leven of een status-quo van dat goede leven. Maar status-quo bestaat uiteraard niet, want alles in het leven verandert, beweegt, daagt uit en brengt vooruit.

Mijn vriendin Hilde zei in een discussie over de vluchtelingen: “Ik heb 12-13 jaar met asielzoekers gewerkt, ik heb er heel veel van geleerd, en voornamelijk dat ze bereid zijn om te sterven om te kunnen leven.”

Dit zit in de genen van ons allemaal, onze cellen zijn doordrongen door de drang en de moed om te leven. En onze mooie ziel kijkt toe. Als we onze ziel aanspreken, laat ze haar eigen drang kennen: licht, liefde, eenheid. Dit is een werk, dit gaat niet vanzelf, en het kan heel veel tijd vragen om tot nieuwe inzichten te komen.

Maar de kansen en de karma’s zijn aanwezig, voor volkeren, voor landen, voor individuen en voor Moeder Aarde die voor al Haar kinderen zorgt.

Dit is mijn voorwoordje op deze perfecte zonnige herfstdag. Met hartelijke e-groetjes van Lydia

 

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 27 oktober 2015

Meester Morya,

Het leven gaat met schokken. Het gaat niet stilletjes aan langzaam vooruit. Zo is het leven niet. Het leven is niet zo dat je denkt: ‘ik ben hiermee bezig, zoals een breiwerkje en dan komt de ene naald na de andere, de ene steek na de andere.’ Neen, zo is het niet. Ook niet als je al eens een steekje laat vallen, dat het dan weer opgenomen wordt. Neen, het leven is met catastrofen, dat wil zeggen: je naald breekt, of het breiwerk valt uit elkaar, of je zit zonder wol en je kan niet meer verder. Zo is het leven een beetje.

Het gaat over grote dingen, grote energieën die ineens van je weggaan en die er dan niet meer zijn en over grote veranderingen die er komen. En dat kan altijd. Een land kan in elkaar storten, een gezin kan spaak lopen, een ploeg kan uit elkaar vallen, wat dan ook. Er zijn altijd onvoorziene omstandigheden waarmee de mens rekening moet houden en dit brengt een openheid in het leven. Dit brengt de grote openheid. Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Wijsheid 2: De weg van eenvoud, hoofdstuk 9.

--
Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
door Marie Crevits

cursus "Telepathie & Intuïtieve Ontwikkeling"
in
Turnhout (Antwerpen-Eindhoven)
op zondagen 1 en 8 november 2015 (10u30 - 17u30)
en 22 november en 13 december (13u30 - 17u30)

> Nog 1 plaatsje vrij op datum van 26 oktober

Alle informatie op: www.hetleven.be

Mayil eNieuws

Nieuw Morya groepje
in provincie Antwerpen

Veronique uit Westmalle (halverwege tussen Antwerpen en Turnhout) richt een Morya groepje op.

Samenkomsten zullen op vrijdag vallen.

Iedereen welkom! Als je graag wil aansluiten of meer informatie wenst, neem contact op met Veronique: veronique.somers(a)hotmail.com (vervang (a) door @)

Meer info over Morya groepjes: www.morya.org > Groepen

Mayil eNieuws

Info- en boekenstand
in Gent op za. 28 november

Joy of India festival

Mayil staat op het "Joy of India festival" in Gent op zaterdag 28 november 2015.

Je kan er kennismaken met Marie en Martine, alle Mayil publicaties inkijken en indien gewenst aankopen.

Op onze stand vind je de Morya boeken, luister-cd's, het 'Bewust handelen' luisterboek, de kaartensets (kom een kaartje trekken!), het werkboek, het dagboek, de kaarsen, Morya afbeeldingen, bladwijzers en meer. Ook onze reeks Swami Premananda boeken zullen beschikbaar zijn op de stand.

Het "Joy of India festival" is een alomvattende beleving van 10u tot 22u. De hele dag door zijn er prachtige Indische muziekconcerten (van meezing-kirtans tot klassiek en van alles daar tussenin), een Indische tempeldans-voorstelling en allerlei workshops waar je aan kan deelnemen. Aan de rand van het hele gebeuren vind je allerlei toffe standen met spulletjes, informatie en heerlijke Indische snacks & maaltijden.

Een ticket in voorverkoop kost 30 euro (10 euro voor kinderen). De organisatie achter het festival is benefiet, alle winst gaat naar een goed doel ons welbekend en zeer te vertrouwen.

Meer info op www.joyofindiafestival.com

Mayil eNieuws

In de kijker

Spiritueel Dagboek

Spiritueel Dagboek

Volledig in kleur en omklapbaar

19,85 euro 
gratis verzending

Lees meer en kijk binnenin

Met een motiverende handleiding in het begin (Wat schrijf ik op, hoe en waarom?), een bezielend citaat van Meester Morya op elke bladzijde, prachtige, rustgevende foto's op de achtergrond, modern concept dat in de smaak valt bij elke generatie (inspirerend cadeautje?). Op houtvrij papier dat lekker schrijft.

176 blz waarvan ca. 130 met lijntjes voor het noteren van je dromen, ervaringen, meditaties, intuïties, aandachtspunten enz. Met tussendoor een interessante oefening of een tekst van Meester Morya.

"Jouw leven is verbonden met een groter, dieper Leven. De uitdaging is enkel om te leren zien wat er reeds is."

mayil

Morya luister-cds

Morya luister-cd's

20 euro per cd, gratis verzending

Op de luister-cd's vind je uitgebreide live-fragmenten uit een aantal van de telepathische 'Morya cursussen' tussen 2009 en 2011. Via de aangename stem van Geert neemt Meester Morya je mee van inzicht naar inzicht. Hij plaatst de grote waarden van het leven in een praktische context zodat je met nieuwe moed aan de slag kan en de stilte van je hart weet te vinden. Verhelderend, openbarend, een eye-opener in alle eenvoud. Heerlijk om te beluisteren 's avonds voor het slapengaan, tijdens huishoudelijk werk of in de auto.

Lees meer, beluister fragmenten

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie

Volg ons op facebook

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Wil je je uitschrijven? Stuur ons een mailtje.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.