Mayil eNieuws www.mayil.org

Maart 2015

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste e-Nieuwslezer,

Tijdens de verdiepingsavond vorige week bij ons thuis op papa's verjaardag deden we een mooie meditatie die ik graag met iedereen zou willen delen; ze is brilliant in haar eenvoud (zoals altijd bij MM) en kan je perspectief op je hele leven veranderen... Succes!

"Neem wat tijd om ongestoord alleen te zijn. Sluit je ogen, kom rustig tot jezelf.

Denk na over de dingen waar je het moeilijk mee hebt in je leven, som ze even op en bekijk ze met een rust in je hart.

Denk na over de moeilijkheden die je daarvóór had, en kom tot het besef dat er altijd moeilijkheden zullen zijn, ook nadat je je huidige problemen opgelost zal hebben.

Verleg nu de focus van je aandacht van je problemen naar de achtergrond ervan: waarom zijn deze moeilijkheden op je weg gekomen? Ze willen jou op een of andere manier ruimer, meer flexibel en meer open maken. Kan je zien welke openheid ze jou willen brengen? Probeer in te zien dat de essentie van je leven de groei is van je zelfbewustzijn, en niet enkel het oplossen van probleem na probleem.

Vraag innerlijke hulp voor meer inzicht. Vraag licht in je hart en in je leven."

E-groetjes van Marie

 

! Verder in deze nieuwsbrief:

* Spirituele familie-opstellingen: dit weekend en eind maart

* Lees nieuwe getuigenissen over de Morya Verdiepings-thema's

* Schrijf je in voor de programma's in Nederland

* Bijzondere volle maan meditaties in april, mei en juni

* Ken jij de Morya kaarten al?

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 5 maart 2015

 

Meester Morya,

Wanneer je naar je ziel toe gaat, naar het Goddelijke in jezelf, kom je eerst en vooral in een bepaalde groep terecht, waarvan je het gevoel krijgt dat die bij je past. Dan kan het zijn dat je voelt: ‘met die ene mens kan ik zo makkelijk praten en kan ik mij zo goed openstellen en met die andere veel moeilijker of bijna niet.’ Wees daar niet ongelukkig over, durf het te aanvaarden. (...)

Wie je ook bent, er zijn altijd mensen die tot dezelfde groep behoren. En of ze nu uit Amerika of uit Australië of welk land of werelddeel ook komen, er zijn mensen die bij elkaar passen en het heeft niets te maken met grenzen, met landen, met cultuur, met wat dan ook, het heeft te maken met een zielengroep.

Er zijn dus mensen verspreid over deze aarde die behoren tot jouw groep, waar je een heel goed gevoel bij hebt. Je vindt een boek, je leest het en je zegt: “Prachtig, zo denk ik het ook.” Dan heb je een contact met de schrijver of de schrijfster op datzelfde niveau, omdat je tot hetzelfde behoort. Zo zijn er mensen die met elkaar in contact komen op heel toevallige manieren, en ze krijgen de indruk: ‘hé, dat is iets wat bij me past.’ Ga daarmee om als met iets heel kostbaars, durf te geloven in deze contacten. Het zijn deze contacten die je verder kunnen brengen in je zoektocht en die maken dat je ook weer moed krijgt om verder te gaan.

Dit is een tijd van groepsvorming, dat betekent dat het de tijd is van mensen die elkaar ontmoeten. De mogelijkheden daartoe zullen dan ook nog toenemen, computer, telefoon, krant, boeken, noem maar op. Het zijn zoveel mogelijkheden om contact te hebben over de grenzen heen.

Vandaar, mensen moeten alert worden, moeten open komen en moeten weten dat er contacten mogelijk zijn en dat afstand en tijd daar geen rol in hoeven te spelen. Wanneer je in je ziel terechtkomt, ga je buiten de tijd. Dat betekent dat je dan ineens diepe verwantschappen hebt van levens ver en dat je dat kan ervaren als heel wezenlijk. Durf je daarvoor open te stellen en weet dat dat iets heel belangrijks is in het leven. Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org
Fragmenten uit Morya Kracht 3 'Mens en maatschappij', blz. 167-169.

--
Mayil eNieuws

Spirituele familieopstellingen
op zat. 28 februari en op zondag 29 maart 2015
door Lydia Crevits

De oorzaken van persoonlijke problemen of relationele, familiale, op het werk enz. kunnen soms gevonden - en opgelost - worden door te kijken naar je bakermat. Je hoeft je familie niet mee te brengen ;-) , een blaadje met een stamboom is meestal meer dan voldoende. Richtlijnen daarvoor vind je op: http://hetleven.be/sfo-voorbereiding.html

Daarmee kunnen we samen aan het werk.

Je krijgt inzicht en ware healing door deelname als representant of door eigen opstelling.

Spirituele familieopstellingen in groep:

Zaterdag 28 februari 2015 (last-minute!)
en/of
Zondag 29 maart 2015


Van 10u tot 17u (breng picnic en sloefjes mee)
Prijs per dag: 75 euro
Inschrijven via mail: reply op deze nieuwsbrief, of via de website
De plaatsen zijn beperkt, schrijf dus tijdig in.

In Hertsberge (bij Brugge), Proosdijstraat 99
http://www.mayil.com/Hertsberge_route.html

Wat zegt Meester Morya ….

Op 1 januari 2009 vroeg één van mijn dochters aan Geert om een goede reden om toch maar aan een familieopstelling deel te nemen, ze kreeg het onderstaande antwoord van MM. Ze heeft het mij naderhand gemaild en onlangs vond ik het terug…

“MM, Wanneer je als vertegenwoordiger van je gezin of je familie een thema hebt om aan te werken, kan je dit doen in de betekenis van een familieopstelling. Je kan vooral, wanneer je een FO doet, de innerlijke wetten leren kennen van de ziel en het is wel dat je er goed aan doet om je daar vooraf even over te bezinnen zodanig dat je de taak op jou kan nemen.
Het is wel dat wanneer een FO gebeurt, heel veel veranderingen kunnen komen op een rustige en diepgaande manier in het hele gezin en de hele familie en dat daardoor het healingswerk verricht wordt door de tussenkomst van de spirituele krachten. MM”

“MM, Het zijn unieke ervaringen telkens weer en mensen die het hebben meegemaakt kunnen inderdaad getuigen van de uniekheid van de ervaring. MM”

Meer informatie vind je op de website:
www.hetleven.be > Spirituele familieopstellingen in groep

Als je daarna nog met vragen zit, kan je ons mailen (via reply) of bellen.

Mayil eNieuws

Morya Samenzijn: Verdiepingsthema's

Nieuwe getuigenissen

"Ik vond het heel leerrijk en heel duidelijk uitgelegd." (KC)

"Marie, ik heb jou voor het eerst ontmoet in Diksmuide, tijdens een Morya Verdiepingsavond. Jou zo bezig te horen, te zien, was voor mij een verademing. Je durft het aan gewoon jezelf te zijn: spontaan, vrolijk, ongekunsteld met af en toe een grappige toets. Ik heb er echt van genoten.
Maar wat meer is: jij hoeft eigenlijk niemand met woorden te overtuigen van de bezieling die als een rode draad door jouw leven loopt, je straalt het gewoon uit dat je alles wat je zegt, ook écht beleeft. Je bent een ware stimulans voor elke zoeker en dat is een grote zegen.
Dank je ook voor de vele nuttige tips en vooral omdat ik via jouw advies er eindelijk toe gekomen ben om heel regelmatig nu (soms kort, soms wat langer) te mediteren. Voeger schoof ik dit maar steeds voor mij uit omdat er wel altijd iets was dat om prioriteit bedelde, maar nu herinner ik me steeds jouw woorden dat regelmaat belangrijker is dan de tijdsduur die je aan meditatie besteedt en dus kan ik dit nu een stuk gemakkelijker in mijn dagplanning inlassen." (MP)

"Eventjes, terwijl je praatte, zag en voelde ik MM. Het zachtaardige van MM, zonder te veroordelen" (LV)

"Ik vond het een super avond met allemaal antwoorden to the point, zo'n beetje de kern van Morya en spiritualiteit in het algemeen." (RD)

"Leerrijke avond vol rust en positieve energie. Veel bijgeleerd" (CV)

"De boeken van Meester Morya zijn door je lezing meer toegankelijk geworden voor mij. Wat MM schrijft, wordt levendiger en makkelijker te begrijpen door de voorbeeldjes die je gaf; als een sleutel die ik gekregen heb." (ML)

Thema's:
1) Omgaan met emoties en mensen, de wil, wat is nu echt liefde
2) Intuïtie, vreugde vs. sleur , spiritualiteit integreren in je leven
3) Helpen en geholpen worden, onderscheidingsvermogen, spiegelsfeer
4) Houden van de Aarde en van je lichaam, vertrouwen vs. angst, goed vs. kwaad, licht vs. onwetendheid
5) Meditatie, stilte, vrij zijn als een kind van God
6) De kunst van eenvoudig leven, je leven in handen nemen, het verleden loslaten en omgaan met moeilijkheden

Nog op de agenda:

West-Vlaanderen:
In SIJSELE (Brugge/Maldegem) op 3 maart, 7 mei en 25 juni
In IZEGEM (Roeselare) op 26 februari, 20 april
In MOORSELE (Kortrijk) op 9 maart, 13 april, 11 mei en 8 juni
In HERTSBERGE (Brugge/Wingene) op 17 april

Oost-Vlaanderen:
In DRONGEN (Gent) op 20 maart, 9 mei en 27 juni
In STEKENE (Sint-Niklaas) op do. 26 maart

Provincie Antwerpen:
In TURNHOUT (Antwerpen/Eindhoven) op zo. 15 maart
In HOOGSTRATEN (Antwerpen/Breda) op za. 11 april

NIEUW!
in Nederland:

In HANK (Breda/Gorinchem) op vr. 25 april (thema 6)
In HALLE (Arnhem/Enschede) op za. 26 en zo. 27 april (thema's 1+6)

Alle data, adressen, informatie en meer over de thema's op:
www.morya.org > Morya Samenzijn

Mayil eNieuws

Bijzondere volle maan meditatie-avonden

volle maanDe dagen rond volle maan zitten vol van een overvloedige en gevende soort energie, en daarom is het goed om in die periode te mediteren of te bezinnen en open te staan voor die impuls. Dat doen mensen over de hele wereld, samen komen op een spirituele basis. Iedereen kan dit uiteraard zelf organiseren in zijn buurt, al dan niet gebaseerd op een bezinningstekst van Meester Morya.

De volle manen van april (de Mensheid), mei (de Boeddha) en juni (de Christus) zijn speciaal invloedrijk voor de wereld. Door je hierop af te stemmen in groep maak je meer dingen mogelijk, zowel in je eigen leven als in het leven van anderen.

De meditatie-avonden in Hertsberge (bij Brugge), op de vrijdag die het dichtst bij het tijdstip van volle maan valt, zijn open voor iedereen. Inschrijven wenselijk. Reserveer een stoel, want de plaatsen zijn beperkt. Inkom 15 euro (t.v.v. Mayil vzw)

vr. 3 april 2015: Volle maan van 'de Mensheid'
vr. 1 mei 2015: Volle maan van 'de Boeddha' (Wesak)
vr. 5 juni 2015: Volle maan van 'de Christus'

Meer informatie en inschrijven op:
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

Ken jij de Morya kaarten al?

Morya kaarten

De Morya kaarten zijn speciaal ontworpen om al je vragen te beantwoorden.

De teksten op de kaartjes komen uit de Morya Wijsheid boeken en kunnen duidelijke informatie geven over het antwoord dat je nodig hebt (maar je hebt de boeken niet nodig om de kaarten te gebruiken).

"Is dit een goed idee of niet?", "Moet ik zo met dat probleem omgaan of juist zo?" Voor elke mogelijke oplossing van je probleem trek je een kaart, en je ziet al snel welke gang van zaken jou in moeilijkheden zou kunnen brengen en welke juist een goed idee is. Het voelt vaak alsof je in een privé-gesprek met de Meester zit!

Deze kleine momenten van bezinning en advies kunnen je de ervaring geven van gezien en gesteund te worden in je leven, en ze kunnen je leiden in de richting van meer vrede, meer harmonie, en meer ruimte voor de innerlijke dimensie van je leven, ook in je dagelijkse situaties.

kaartensets

Er zijn drie sets, die je elk voor iedere vraag kan gebruiken.
Toch zijn er kleine verschillen tussen de drie sets:
1. Antwoord: basisset voor alle doeleinden, meest laagdrempelig
2. Steun: met ook kaarten over engelen en over omgaan met emoties
3. Begeleiding: ook kaarten met diepe levenslessen en doordenkers

Een set heeft 64 kaarten en een boekje met vijf unieke levensoefeningen van Meester Morya: praktische opdrachten of bezinningen om je op een bepaald punt vooruit te brengen door eigen ervaring.

23,90 euro voor een set kaarten
of 68 euro voor alledrie (5% korting)
Steeds gratis verzending!

Bestel / Lees alle informatie op:
www.mayil.com > Morya kaarten

Mayil eNieuws
www.mayil.com

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Wil je je uitschrijven? Stuur ons een mailtje.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.