Mayil eNieuws www.mayil.org

Juli 2015

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste lezer van Mayil e-Nieuws, 

De bezinningstekst van deze mooie maand gaat over hulp vragen en krijgen en aanvaarden. Bij deze drie acties komt soms veel weerstand naar boven, door een veelvoud aan oude patronen en vage gevoelens uit het verleden. Toch hoeft alles wat met hulp te maken heeft, niet moeilijk te zijn, mits je de juiste methode volgt.

Hulp kan je best vragen aan ‘je innerlijke meester’, namelijk het hoogste goddelijke stukje Licht dat met jou verbonden is, dat in jou geborgen ligt en waarrond jouw lichtlichaam groeit. Dat goddelijke licht dat bij jou hoort, dat in jou schijnt en dat je dus niet buiten jou hoeft te gaan zoeken, zal de juiste dingen van buitenaf op je weg zetten. En dat kan je heel ruim zien, kosmisch zelfs.

Als je buiten jezelf zoekt naar het licht kan je weleens misleid of verblind worden maar nooit binnenin jezelf als je vertrouwt op jezelf en jouw hoogste licht.

Kijk niet op, kijk niet neer, hou van de wereld en van het licht, hou van de hemel én van de aarde; dan kan de schoonheid ontstaan.

Zonnige e-groetjes van Lydia en Marie

Verder in deze nieuwsbrief:

* Jubileum-actie: Spiritueel Dagboek voor 19,85 euro

* Cursussen "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling" + gratis introductie-momenten

* Morya Verdiepings-thema's in België en Nederland: laatste datums voor 2015

* nieuw overzicht van alle Morya publicaties

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 2 juli 2015

 

Meester Morya,

Als je tot stilte kan komen in jezelf, als je die vreugde kan voelen in je hart omdat je in je eigen leven stappen hebt gezet die eerlijk zijn, zal je geleid worden. Want je zal zien, die vreugde zal je leiden. Het zal zijn dat je het kompas in handen krijgt en dat je weet: ‘als ik dit doe, ben ik blij. Als ik het andere doe, ben ik niet blij.’ Dat moet je een tijdje kunnen volgen totdat je ziet hoe zuiver je bezig bent, hoe eerlijk je bezig bent en waar jouw vreugde ligt. Als je dat kan ontdekken in je leven, weet je de grens van je bereiken en weet je hoe het is om over die grens heen te gaan naar een grotere vreugde. Zorg dus, iedere keer dat je iets in je leven beslist, dat je daar blij mee kan zijn. Probeer naar de diepte van je eigen leven te gaan, dan kan je altijd in die vreugde komen en steeds meer. Dit is wat je zal leiden en op een bepaald moment zal je zien waar die vreugde vandaan komt. Want wanneer je naar je hart gaat, wanneer je naar je eigen innerlijk gaat, krijg je aansluiting op wezens die met jou begaan zijn.

Je bent niet alleen. Als je in de vreugde van je eigen leven staat, weet dan dat je geleid wordt door je eigen innerlijk, maar dat daarbij nog eens factoren zijn die dat innerlijke van jou versterken. Er zijn wezens aanwezig die je daarin begeleiden. Als je zoekt naar het beste in je bestaan, mag je je nog zo alleen voelen, maar je wordt geleid. Op dat moment ben je krachtiger en je zal achteraf bedenken: ‘hoe heb ik dat klaargespeeld om die en die stap te zetten in mijn leven?’ Achteraf zal je beseffen: ‘ik was gesteund want ik was sterk en ik heb nooit gedacht dat ik dit en dat zou kunnen.’ Dus als je door moeilijkheden gaat in je leven, weet dan dat je gesteund wordt als je oprecht bent. Als je in moeilijkheden staat, weet dan dat er oplossingen zijn en dat je daar ook naar kan vragen. Als je bidt, zal je antwoorden krijgen. Als je in jezelf staat, zal je weten dat je geleid wordt. Als je getroost wil worden, weet dan dat er zoiets is als een vreugde die je zal troosten.

Er zijn altijd momenten in het leven die heel belangrijk zijn en bij iedere moeilijkheid die je overwint in het leven, heb je een belangrijk moment want dat is iets wat blijft. Het is iets wat je sterker maakt en waardoor je gevormd wordt op een manier dat je misschien een duidelijker en een groter licht in je draagt door de moeilijkheid dan wanneer je alleen maar rimpelloos in dit bestaan aanwezig geweest zou zijn.

De grootste mensen hebben de grootste moeilijkheden aanvaard en zijn er doorheen gegaan. Er zijn zelfs mensen die hier op deze aarde zijn, niet om hun eigen moeilijkheden te dragen, maar om de moeilijkheden van anderen te dragen. Kan je je dan voorstellen hoe groot hun licht en hun vreugde is wanneer ze dit doen? Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Uit Morya Wijsheid 9: Het overvloedige leven, einde van hoofdstuk 8

--
Mayil eNieuws

JUBILEUM 2015:
30 jaar Meester Morya

met permanent verlaagde prijs voor het Spirituele Dagboek

Spiritueel Dagboek
Om dit jubileum te vieren wordt de prijs van het Spiritueel Dagboek voortaan verlaagd van 23€ naar:

€ 19,85

19-85 is ook het jaar dat Meester Morya officieel in ons leven binnenkwam, dit jaar precies 30 jaar geleden.

De nieuwe prijs vind je niet alleen rechtstreeks bij ons, maar ook in alle boekhandels en online winkels.

Inkijken en bestellen via: www.mayil.com > Dagboek

Extra: nog heel 2015 portvrij verstuurd van bij Mayil!

Mayil eNieuws

Cursussen "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
_ zomer en najaar 2015 _
door Marie Crevits

Meester Morya zegt: "Er is een mogelijkheid voor de mens om in een diepe communicatie te staan, bijvoorbeeld met planten of met dieren of met andere mensen. ... Je moet dat voor jezelf ook durven nastreven en weten dat dat een mogelijkheid is die je hebt. Als je naar de diepte van je eigen leven gaat dan kom je in contact met de diepte van het leven in anderen en het is goed om dit te beseffen." (Morya Wijsheid 9, hfst 7)

Gewoonlijk is een kleine aanzet (zoals in deze cursus) voldoende om je eigen mogelijkheden in deze innerlijke communicatie te leren ontdekken. Daarna kan je een sprankelende weg begaan en de bijzondere vreugde ervaren die komt wanneer je iemand echt vooruit kan helpen, wanneer je een natuurwezen ontmoet, wanneer je een baby voor het eerst aan het woord laat, wanneer je ontdekt dat je hart altijd dichtbij is en dat het leven innerlijk veel en veel ruimer en concreter is dan je ooit had gedacht...

* Agenda: *

1) Compacte cursus in ECOlonie (Lage Vogezen, FR)Ecolonie
ma. 3 t/m vr. 7 augustus 2015

~> met introductie & kennismaking
op zo. 2 augustus om 20u
(vrijblijvend, gratis toegang)

*

2) Cursus in Sijsele (Brugge-Maldegem)
op zondagen 13 en 20 september 2015 (10u30 - 17u30)
en 11 oktober en 15 november (13u30 - 17u30)

~> met introductie & kennismaking
op ma. 7 september om 19u30 (vrijblijvend, gratis toegang)

*

3) Cursus in Turnhout (Antwerpen-Eindhoven)
op zondagen 1 en 8 november 2015 (10u30 - 17u30)
en 22 november en 13 december (13u30 - 17u30)

~> met introductie & kennismaking
op zo. 5 juli 2015 om 17u30 (vrijblijvend, gratis toegang)
(aansluitend na het Morya Samenzijn, zie hieronder)

Er zijn telkens maximum 16 deelnemers in de cursus.

Alle informatie op: www.hetleven.be

Mayil eNieuws

Morya Samenzijn: Verdiepingsthema's

! LAATSTE data voor 2015... Iedereen welkom !

In SIJSELE (Brugge/Maldegem):
do. 25 juni om 19u30: thema 5: meditatie, stilte, vrijheid, kind van God zijn

In BAARLE-DRONGEN (Gent)
za. 27 juni om 14u: thema 6: de kunst van eenvoudig leven

In TURNHOUT, afsluiter van het Samenzijn-seizoen 2015
zo. 5 juli om 14u: unieke combinatie van thema 4 + thema 5: Houden van de aarde, omgaan met tegenstellingen + Meditatie, stilte, vrijheid
Met aansluitend de introductie voor de cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling", zie hierboven.

Alle data, adressen, informatie over de thema's en meer op:
www.morya.org > Morya Samenzijn

Mayil eNieuws

Alle boeken op een rijtje

Er zijn onderhand al heel wat Morya publicaties... om het wat overzichtelijker te maken is er een nieuwe pagina, waar je alle boeken mooi per soort gerangschikt vindt, met een woordje uitleg.

www.mayil.com > Overzicht

Morya publicaties

www.mayil.com > Overzicht

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie

Volg ons op facebook!

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Wil je je uitschrijven? Stuur ons een mailtje.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.