Mayil eNieuws www.mayil.org

Januari 2015

Afdrukken? Klik hier (pdf, 2 blz.)

--

Meditatie ter gelegenheid van Nieuwjaar 2015 en de volle maan van 5 januari 2015

 

Meester Morya,

Er is heel veel mogelijk op deze aarde en de liefde is een kracht, een energie, die voortdurend intenser kan worden. Het is een nieuwe tijd, een tijd van samenwerken, een tijd van groepen en verenigingen. Het is een tijd van opkomen voor het Zelf, een tijd van reiken naar de ziel; de goddelijke leiding die je kan vinden in je eigen hart.

Het is een tijd van wakker worden in dit bestaan, vooral op deze aarde. Laat je niet om de tuin leiden: het is een werk, het is niet iets wat gemakkelijk is. Het is niet iets wat beloofd wordt, waar de mens niets voor zal hoeven te doen. Integendeel, het is hard werken. Het is iets om bewust van te worden dat het iedere dag opnieuw duidelijk gemaakt moet worden.

Vrede speelt daarin een heel grote rol omdat ze een band schept tussen de mensen. Als je in een vrede kan leven voor jezelf, zal je de liefde een plaats geven in je eigen hart. Van daaruit word je bewust van de dingen die niet van deze aarde zijn. Je gaat dus verder dan je verstand en je geheugen een toekomst tegemoet die, samen met de jeugd, een nieuwe toekomst is. Er is heel veel mogelijk op dit moment op deze aarde.

Wat je werk ook is, probeer het te doen vanuit een nieuwe geest van vrede en samengaan. Ik zal jou altijd Mijn zegen geven wanneer je hem vraagt. Je zal zien dat je Mij op je weg vindt en Mij ontmoet waar je denkt dat je Mij niet kan ontmoeten. Je zal Mij ontmoeten en niet weten dat Ik het ben, maar op een bepaald moment zal je wel beseffen dat Ik het was. Het is zo dat Ik met je bezig ben en dat Ik je zal zegenen en troosten.

Je hoeft niet bang te zijn voor het leven. Weet dat je vooruit moet gaan. Als je met deze woorden rekening durft te houden, dan kom Ik op je weg. Als je deze woorden niet aanvaardt, is dat ook goed, dan is het jouw zaak. Dat kan allemaal. Maar je moet weten dat deze woorden je gegeven worden opdat je een gelukkig mens zou worden. Ik wil dat je dit geluk met Mij deelt en Ik wil dat je de liefde kent. Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Wijsheid 4, Vertrouwen in jezelf, blz. 110-112

 

Dierbare e-Nieuwslezers,

Het oude jaar maakt blij plaats voor een nieuw jaar, met nieuwe mogelijkheden, een nieuw begin, een nieuwe cyclus van seizoenen en momenten die jullie hopelijk kunnen inspireren, om de stap te zetten naar elkaar en naar jezelf, om de liefde in je hart te voelen en uit te drukken in wat je doet en om alles wat je doet te vullen met een doel... een doel dat schitterend is, dat bijdraagt aan het Licht van de Nieuwe Tijd, een doel dat heerlijk, origineel en vooral eigen aan jezelf is.

Met alle beste wensen voor 2015 vanwege Lydia, Marie en Laura

Happy 2015


--
Mayil eNieuws

NIEUW

Morya Samenzijn: Verdiepingsthema's

Boeiende, interactieve lezingen met Marie Crevits over de wijsheid van de Morya boeken toegepast in het dagelijks leven en geïllustreerd met voorbeelden, praktische oefeningen en eenvoudige werkmeditaties.

1) Thema: Omgaan met emoties, de wil, wat is nu echt liefde

Hoe kan ik energie-efficiënt omgaan met mensen, zonder me te laten manipuleren en zonder achteraf moe en geërgerd te zijn? Hoe kan ik samen zijn met mensen en toch mijn eigen dingen doen? Kan ik loskomen van oude patronen? Is het goed om veel te willen, kan ik dingen willen van iemand anders? Wat is liefde en wat is geen liefde? Hoe kan ik liefdevol zijn op mijn werk, bij me thuis, in de omgang met vrienden, kennissen en familie?

2) Thema: Intuïtie, vreugde, spiritualiteit integreren in je alledaagse leven

Hoe kan ik mijn intuïtie gebruiken om keuzes te maken en beslissingen te nemen? Hoe kan ik luisteren naar de stem van mijn hart en innerlijke leiding ontvangen? Hoe kan ik aan de saaie sleur ontsnappen en de vreugde ontdekken in mijn leven? Spiritueel zijn, wat is dat? Kan ik spiritueel zijn in mijn dagelijkse leven, op mijn werk, bij me thuis, zonder uren te moeten zitten mediteren, en hoe dan? Komt mijn leven vanzelf goed zonder mijn eigen inbreng?

3) Thema: Helpen en geholpen worden, onderscheidingsvermogen, spiegelsfeer

Hoe kan ik op een opbouwende manier omgaan met de mensen die ik ken of ontmoet? Hoe kan ik er zijn voor anderen zonder mijzelf tekort te doen? Hoe en bij wie kan ik zelf hulp vinden? Hoe kan ik onderscheiden wat liefdevol en zuiver is en wat niet? Wat is de spiegelsfeer, hoe kan ik ze herkennen en hoe kom ik eruit? Wanneer doe ik mijn werk met liefde en wanneer is er een aspect van ego in het spel? Wat is goed zijn en wat is te goed zijn? Wie kan ik helpen, hoe ver kan ik gaan? Kan ik intuïtief informatie ontvangen over mensen? Kan ik innerlijk leiding en hulp krijgen bij het werk dat ik doe?

4) Thema: Houden van de Aarde en van je lichaam, vertrouwen vs. angst, goed vs. kwaad, licht vs. onwetendheid

Hoe kan ik houden van mijn leven, van de Aarde? Ken ik de vermogens en natuur van mijn lichaam? Ligt ons karakter onveranderlijk vast? Is lijden noodzakelijk? Wat is de betekenis van angst en schuldgevoel, hoe leer ik om vertrouwen te hebben? Hoe kan ik aan het kwaad ontsnappen? Wat is goed, wat is kwaad, hoe kan ik omgaan met de tegenstellingen in mijn leven? Wie is de Goddelijke Moeder en wat heeft Ze te maken met de schepping? Wat gaat er om in een mens die alleen is?

5) Thema: Meditatie, stilte, vrij zijn als een kind van God

Wat zijn de voordelen van stilte? Wat is meditatie en hoe begin ik eraan? Hoe breng ik mijn gedachten tot rust? Hoe ga ik om met stress? Kan ik een vertrouwensband opbouwen met het Goddelijke?  Hoe word ik weer blij en rustig? Hoe krijg ik vat op mijn leven en op mezelf? Is het nodig om urenlang stil te zitten om te mediteren? (Neen!) Wat is het effect van de natuur op een mens? Hoe kan ik me vrij voelen en toch mijn verantwoordelijkheden blijven opnemen? Ben ik een kind van God? Wat wil dat zeggen?

6) Thema: De kunst van eenvoudig leven

Waarom is het zo moeilijk om het verleden los te laten? Waarom doe ik het ene, voel ik iets anders en klopt dat niet met wat ik zeg en denk? Is het leven altijd ingewikkeld? Wat is een eenvoudig leven? Wat is geluk? Wat is de kracht van mijn verlangens? Hoe komt het dat ik weet wat ik wil, en dat ik toch steeds weer verval in oude gewoontes? Hoe kan ik omgaan met moeilijkheden? Hoe kan ik zelf mijn leven in handen nemen in plaats van te worden geleefd?

*

Deelnemen kost 17 euro; inclusief kortingsbon van 7 euro voor een Morya boek, cd of set kaarten. Vanaf de derde keer betaal je maar 15 euro.

*

Op de agenda:

West-Vlaanderen:
In SIJSELE (Brugge/Maldegem) op 21 jan, 3 maart, 7 mei en 25 juni
In DIKSMUIDE (Veurne/Ieper) op vr. 23 januari
In IZEGEM (Roeselare) op 27 jan, 26 feb en 20 april
In MOORSELE (Kortrijk) op 9 feb, 9 maart, 13 april, 11 mei en 8 juni
In HERTSBERGE (Brugge/Wingene) op 20 feb en 17 april

Oost-Vlaanderen:
In DRONGEN (Gent) op 14 feb, 20 maart, 9 mei en 27 juni
In STEKENE (Sint-Niklaas) op do. 26 maart

Provincie Antwerpen:
In TURNHOUT op 1 feb en 15 maart

Nederland:
plannen voor twee workshops in Halle (Arnhem/Enschede)

Alle data, adressen, informatie en thema's op:
www.morya.org > Morya Samenzijn

Neem gerust contact op met ons voor een lezing bij jou in de buurt!

Mayil eNieuws

Meester Morya's nieuwste projecten
NU VERKRIJGBAAR

NIEUW!

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij

Tekstfragmenten vind je op
www.mayil.com
> Morya Kracht

Morya Kracht 3
Mens en maatschappij

Geert Crevits
Hardcover, 208 blz

22 euro - portvrij verstuurd

Hoofdstukken in dit boek:

1 - Over geld, problemen en zakelijk omgaan met energie
2 - Vreugde, werk en maatschappij
3 - De kiem van perfectie
4 - Vooruitgaan ondanks problemen, beperking of handicap
5 - De poort naar je eigen leven
6 - De vrijheid in je hart werkt aanstekelijk
7 - Open komen voor de goddelijke wereld
8 - Een draadje in het kleed van het leven
9 - De weg van abstract naar concreet
10 - Liefde openbaart je zielengroep
11 - Vrij van schuldgevoel
12 - Veranderingen in jezelf en in de maatschappij

NIEUW!

Luisterboek

Luisterboek
Morya Wijsheid 1: Bewust handelen

integraal voorgelezen door Geert Crevits

ruim 5 uren (mp3 van hoge kwaliteit) op USB-stick

22 € - gratis verzending

Beluister een fragment op de website

Bestellen kan via www.mayil.com

Mayil eNieuws
www.mayil.com

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Wil je je uitschrijven? Stuur ons een mailtje.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.