Mayil eNieuws www.mayil.org

Februari 2015

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste e-Nieuwslezer,

Ons Meester Morya Materiaal of ‘MMM’ zoals wij dat graag noemen, zijn dozen met letterlijk kilo’s papier telepathie. Met de hand geschreven of getypt op de schrijfmachine, later geprint vanop de tekstverwerker, tot we onze eerste Mac computer hadden die me door een kennis was aangeraden, “want de muis heeft maar één knop, je kan niet missen, en de rest is zo gemakkelijk als wat” ...

Ook heel wat in het openbaar uitgesproken persoonlijke boodschappen zitten daar tussen, of stukken ervan, omdat we het onderwerp interessant vonden voor de een of andere reden. Het komt ten slotte uit een bijzondere bron, namelijk van een Meester van Wijsheid, of een Meester van het Verre Oosten zoals ook wordt gezegd. En elk inzicht, elk woord, is zowaar bijna heilig, als je zoekt naar ‘tekst en uitleg’ over de wisselvalligheden van het leven.

Hierbij een korte passage over het ‘tot rust komen en jezelf heroriënteren in je leven’ van 21 januari 1996. MM verstaat de kunst om iemand warm te maken voor een kleine inspanning met grote gevolgen. Laat je inspireren en breng met zachte aandacht een beslissende verandering in je leven. (Met dank aan de anonieme persoon die een ellenlange boodschap kreeg over mediteren en het geduldig werk dat je stapje voor stapje te gaan hebt.) E-groetjes van Lydia

! Verder in deze nieuwsbrief:

* Met groot succes gestart: Morya Verdiepings-thema's
in Vlaanderen
> lees getuigenissen

* Ook programma's gepland in Nederland!

* Mensen voor Morya groepje gezocht in Mechelen

* Erratum in
Wijsheid 9

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 4 februari 2015

 

Meester Morya,

(...) Daarom is mediteren belangrijk op bepaalde momenten van de dag, dat je weet: ik begin en eindig mijn dag met een zeer korte meditatie - dat wil niet zeggen lang, maar kort of zelfs uiterst kort als het niet anders kan. Maar denk niet dat dat geen betekenis heeft.

Want zelfs als je maar één minuut zou mediteren: je zet jezelf in mekaar en je zal zien, je ontmoet andere mensen en je ziet andere dingen. Dat is misschien eigenaardig, maar zo werkt dat. Als je je goed in elkaar zet en op een rustige manier gaat mediteren - het moet heus niet lang zijn, maar het moet zeer rustig zijn - dan sta je anders op en dan doe je andere dingen en zeg je andere dingen en dus ontmoet je andere mensen.

Het is heel belangrijk dat je bepaalde zaken naar voren durft te brengen in je eigen bestaan en dat je weet: 'op deze manier moet ik verder gaan.' En iedere keer zal je als het ware een soort verlegenheid in jezelf ontdekken van: 'kan ik dat wel, wil ik dat wel?'

Wanneer je gaat mediteren, 's avonds ook, dan plaats je het licht van de dag in je hart en dat is heel belangrijk. De avond is belangrijk om met licht bezig te zijn, de morgen is belangrijk om je te heroriënteren in het leven. Als je met licht bezig bent ’s avonds, dan plaats je een rust in je hart en dat is als het ware de voorbereiding van de volgende dag. Je zal merken dat je daardoor een ritme in je dagen creëert. (...) Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit een persoonlijke boodschap uit 1996.

--
Mayil eNieuws

Morya Samenzijn: Verdiepingsthema's

Met groot succes gestart!

"De avond was gewoon fantastisch! Ik heb er geen woorden voor." (NB)

"Ik heb in januari thema 2 gevolgd en ben vol leven naar huis gegaan. Dagen nadien heel mooie ervaringen gehad. Het stroomde ... mooi en deugddoend om mee te maken. Dank voor de avond en ik kijk uit naar de andere thema-avonden." (RC)

"Tijdens de lezing die Marie hield was het de eerste keer dat ik van Morya hoorde. Héél boeiend gebracht en het smaakt naar nog!!!" (LB)

"De avond was inspirerend, leuk, ontspannend (na een werkdag), anderzijds zeer 'to the point' wat de thema's intuïtie, spirituele leiding, vreugde betrof. Marie vertelt op een heel spontane maar knappe manier wat Meester Morya over deze thema's zegt. Ik heb het gevoel dat ze deze 'lering' van Meester Morya heel goed bezit, en op elke gestelde vraag vanuit deze invalshoek een klaar antwoord brengt, waar de aanwezigen veel aan hebben. Zeker een aanrader." (MD)

"Ik vond het heel, heel goed. Ik kijk ernaar uit om ook de volgende keer een mooie avond beleven samen met andere positief ingestelde mensen." (DV)

"Morya-samenzijn avonden geven mij innerlijke vrede, een enorme steun en troost en vooral geestelijke voeding en kracht om terug vol enthousiasme vooruit te gaan op mijn levenspad. Het brengt mij ook altijd groot inzicht in mijzelf en in het leven!" (AD)

Op de agenda:

West-Vlaanderen:
In SIJSELE (Brugge/Maldegem) op 3 maart, 7 mei en 25 juni
In IZEGEM (Roeselare) op 26 feb en 20 april
In MOORSELE (Kortrijk) op 9 feb, 9 maart, 13 april, 11 mei en 8 juni
In HERTSBERGE (Brugge/Wingene) op 20 feb en 17 april

Oost-Vlaanderen:
In DRONGEN (Gent) op 14 feb, 20 maart, 9 mei en 27 juni
In STEKENE (Sint-Niklaas) op do. 26 maart

Provincie Antwerpen:
In TURNHOUT (Antwerpen/Eindhoven) op zo. 15 maart
In HOOGSTRATEN (Antwerpen/Breda) op za. 11 april

NIEUW!
in Nederland:

In HANK (Breda/Gorinchem) op vr. 25 april
In HALLE (Arnhem/Enschede) op za. 26 en zo. 27 april

Bekijk de folder voor Vlaanderen hier.

Thema's:
1) Omgaan met emoties en mensen, de wil, wat is nu echt liefde
2) Intuïtie, vreugde vs. sleur , spiritualiteit integreren in je leven
3) Helpen en geholpen worden, onderscheidingsvermogen, spiegelsfeer
4) Houden van de Aarde en van je lichaam, vertrouwen vs. angst, goed vs. kwaad, licht vs. onwetendheid
5) Meditatie, stilte, vrij zijn als een kind van God
6) De kunst van eenvoudig leven, je leven in handen nemen, het verleden loslaten en omgaan met moeilijkheden

"De Verdiepingsavonden zijn een gegeven dat je zelf moet  meemaken, je wordt geboeid en opgetogen door de woorden van Marie, maar bij het huiswaarts keren voelde ik een verandering van binnenuit, een soort intense vreugde, iets onbekends dat mijn hart raakte, een soort gelukzaligheid... alle zorgen vielen weg!" (NB)

"Het was een fijne avond om stil te staan bij enkele thema’s uit de boeken van Morya. De inhoud wordt levendig en met veel overtuiging uitgediept. Het wordt niet als leerstof gebracht. Je kan je vragen kwijt.
Je staat stil bij enkele thema’s die met gevoel en vanuit ervaring worden uitgelegd. Rond meditatie en stilte wordt er zoveel geschreven, maar nu weten we de heel eigen benadering van Morya. Het is hartverwarmend om daar in groep bij stil te staan. Samen op zoek, samen ervaringen delen, samen groeien naar het licht…" (HO)

"Een succes bijeenkomst, heel verdiepend voor mij." (MV)

"De lezing heeft me veel inzicht bijgebracht en het is ook fijn om naar Marie te luisteren. De avond heeft me aangespoord om mijn Morya kaarten en werkboek terug dagelijks te gebruiken. De verdiepingsavond is zeker voor herhaling vatbaar." (BS)

"Ik ben naar een bijeenkomst geweest op 01/02 (gisteren dus) in Turnhout. Ondertussen laat 'k de inhoud van de voordracht - grote delen ervan - in m'n gedachten passeren en koppel 'k die aan m'n ervaringen en inzichten. Het maakt me blij. De inhouden geven bevestiging en vooral ruimte....... Dank u!" (TS)

Alle data, adressen, informatie en meer over de thema's op:
www.morya.org > Morya Samenzijn

Mayil eNieuws

Morya mensen gezocht in Mechelen

Karin wil graag een groepje starten rond het prachtige Morya Werkboek bij haar thuis in Mechelen. Wie heeft interesse om ook mee te doen?

Neem voor meer informatie contact op met karinvanhooff(a)yahoo.de (vervang (a) door @)

Meer info over Morya groepjes: www.morya.org > Groepen

Mayil eNieuws

Erratum in Morya Wijsheid 9

Wijsheid 9

In Morya Wijsheid 9, op blz. 78, derde paragraaf:

"Als je dus naar de diepte van het leven wil kijken, zal je overal iets vinden om jezelf tot ontplooiing te brengen. Je moet nooit ophouden met leren, maar doe dit zonder spanning." (niet: "onder spanning")

Zie ook:
www.mayil.com > Wijsheid/Kracht
> 9. Het overvloedige leven

Mayil eNieuws
www.mayil.com

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Wil je je uitschrijven? Stuur ons een mailtje.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.