Mayil eNieuws www.mayil.org

December 2015 & Nieuwjaar 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Wens je voor jezelf dat het Nieuwe Jaar beter wordt dan het vorige jaar, vraag dan licht. Zet je hart in het licht, zet je leven in het licht. Zet je dromen in het licht. Zet je familie in het licht, je buren, je vrienden van dicht en ver weg, en ga zo maar een tijdje door om licht te vragen voor jezelf en voor anderen. Neem dit als een voornemen om bij het begin van elke dag licht te vragen. En natuurlijk ook op 1 januari 2016, want dat is een plechtig en mooi begin.

Wat doet licht voor jou? Het schept een reeks van omstandigheden die het mogelijk maken om iets te doen of dat iets gebeurt of iets verandert wat klopt met de wensen van je ziel hier op aarde. En ook al weet je niet precies wat nu het beste is voor jou, be happy en leef alsof je het al gekregen hebt.

WENSEN VAN VREDE EN SCHOONHEID
LICHT, LIEFDE EN GODDELIJKE INSPIRATIE
Lydia     Marie     Laura

Verder in deze nieuwsbrief:

* Nog last-minute kerstcadeaus nodig?
In de kijker

* Agenda voor de Morya groeigroep / meditatie-avonden in 2016

* Internationale agenda voor 2016

 

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 25 december 2015

Meester Morya,

Wanneer je een aandacht geeft aan mensen die rond je zijn, heel nabij, je eigen gezin, de mensen op het werk,… weet dan dat je er niets mee moet doen. Je hoeft ze niet te veranderen, je moet niet denken: ‘ik moet met ze bezig zijn, constant, van de morgen tot de avond’, dat is niet zo. Soms moet je de mensen, zelfs zij die bij je zijn, kunnen laten gaan om gewoon puur in je eigen leven te staan. Dit is heel belangrijk. Want wil je jezelf verdiepen, wil je in de diepte gaan, wil je tot je eigen vreugde komen, dan is het belangrijk dat je eerlijk kan zijn met jezelf, maar dat kost tijd. En soms moet je die tijd kunnen stelen voor jezelf.

Ga echt om met je eigen leven als met een kostbaar iets, met iets wat van jou is, iets waar je dus recht op hebt en waar je mee kan leven; je eigen leven waar je iets mee kan doen. Het is in die zoektocht, die eerlijke zoektocht met jezelf, dat je een aantal stappen kan zetten die wezenlijk belangrijk zijn, voor jou en eventueel ook voor anderen, maar op de eerste plaats voor jezelf. Het is belangrijk dat je met jezelf durft om te gaan, dat je met jezelf durft te leven, dat je durft te kijken naar je eigen leven, dat je werk durft te maken van je eigen leven, van de goedheid van je eigen leven.

Innerlijk is er een vreugde en veelal wordt die niet gezien. Innerlijk is er een aandacht voor jou en veelal kan je daar niet bij. Innerlijk is er een stem die jou wakker maakt, die jou roept, die jou toont wat er moet gebeuren en veelal kan je daar niet bij, en als je er al bij kan, dan ga je nog twijfelen over jezelf: ‘is het wel dat wat ik moet doen?’ Want uiteraard, er zijn een aantal mogelijkheden in jouw leven en er kunnen een heel aantal frustraties zijn, onmogelijkheden, onduidelijkheden, twijfel, verwarring, wat dan ook, en daar moet je als het ware doorheen. En je gaat er doorheen doordat je een aantal zaken in je eigen leven leert zien op een rustige manier. Niet dat anderen jou jouw eigen leven duidelijk moeten maken, maar dat je dat eigenlijk voor jezelf leert te bekijken op een rustige manier en leert om te houden van je eigen leven. Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 5, hoofdstuk 7.
(Dit boek wordt begin volgend jaar verwacht)

--
Mayil eNieuws

Last-minute kerst- of eindejaarsgeschenken
voor iedereen

Als je nog naar enkele kerstcadeaus op zoek bent, hieronder vind je een kleine selectie van geschenken die bij iedereen in de smaak kunnen vallen:

Morya Bezinning 4:
Zoeken en vinden

Zoeken en vinden

Woorden van liefde, inzichten die je steunen op je eigen weg. Vol praktische raad en niet te moeilijk.

Spiritueel Dagboek
Spiritueel Dagboek

Een prachtig schrift waar je al je dromen en verhalen in kwijt kan...

Morya kaartenset 'Antwoord'

Kaartenset 'Antwoord'

Lekker kaartjes trekken en dan ook nog eens super-accurate en zinvolle antwoorden krijgen, wat is er leuker dan dat?

"Waarheen de wind waait"

Elizabeth
Het levensverhaal van Elisabeth is ontwapenend eenvoudig geschreven, maar zit volgeweven met mystiek en diepe betekenis. Over hoe het leven ons tekens geeft. Inspirerend.

Voor meer informatie, klik op het boek van je keuze.

Een overzicht van alle Morya publicaties vind je hier.

Probeer te bestellen voor 17 december,
dan heb je je boeken gegarandeerd voor kerstavond in huis!
(voor België én Nederland)

www.mayil.com

Mayil eNieuws

Morya Groeigroep: Meditatie-avonden

Agenda voor de 1e helft van 2016

Om de zoveel weken komen we samen rond een thema uit de teksten van Meester Morya. Enerzijds is er uitleg en achtergrondduiding, anderzijds zijn er 2 à 3 werkmeditaties van meestal 20 minuten, telkens met een opdracht of onderwerp. Er is ook gelegenheid om je ervaringen te delen met de groep. Op het einde van de avond krijg je een samenvatting mee naar huis over het besproken thema. In het midden ontspannen we met een pauze, thee en versnaperingen.

Telkens op vrijdagavond vanaf 19u15, in Hertsberge (Brugge) bij Lydia, Marie en Laura thuis. Je komt terecht in een bestaande groep met een supersfeer, zodat iedereen zich vrij, welkom en gedragen kan voelen. Je deelname is 15 euro t.v.v. Mayil vzw. Vooraf inschrijven a.u.b. want maximum 20 deelnemers.

Agenda groeigroep (open voor iedereen):

Vr. 18 december 2016: kerstmeditatieavond

Vr. 22 januari 2016: thema "Werkzame stiltemeditaties - hoe kan ik uit de diepte van mijn hart iets halen waar ik mee vooruit kan?" - door Marie

Vr. 26 febuari 2016: thema "Macht en geld, hoe zit dat en hoe ga ik er zuiver mee om?" - door Marie

Vr. 22 april 2016: Volle maan van de Mensheid, thema "Over de mensheid en de veranderingen op de aarde, niet politiek maar energetisch; hoe kan je begrijpen wat er gebeurt?" - door Lydia

Vr. 20 mei 2016: Volle maan van de Buddha, thema "de Buddha en het pad van licht dat elk van ons kan gaan" - door Lydia en Marie

Vr. 17 juni 2016: Volle maan van de Christus, thema "De Christus, het licht van de Goddelijke Vader en de Goddelijke Moeder; over soorten licht en wat je ermee kan doen, hoe ga je om met licht, hoe vraag je erom, hoe kan je er op een juiste manier mee werken?" - door Marie

Inschrijven en meer info via
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

Internationale agenda voor 2016

In de lente van 2016 komen er voor het eerst twee cursussen "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling" in het Frans (door Marie):

* Franstalige cursus in regio Parijs in twee weekends: 19-20 maart en 16-17 april 2016.

* Franstalige cursus in de regio Bordeaux-Toulouse (Z-W-Frankrijk, dichtbij Lourdes) tijdens het Pinksterweekend: van 13 tot 17 mei 2016.

Meer info over de cursussen TIO in Frankrijk vind je hier

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie

Volg ons op facebook

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Wil je je uitschrijven? Stuur ons een mailtje.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.